Saugios šeimos – saugūs vaikai

Lietuvoje vėl tragedija. Šį kartą ji įvyko Kėdainių krašte. Visa Lietuvos žiniasklaida iš tragedijos surengė masinį šou. Visais kanalais, visose laidose ,,krečiami“ ir ,,purtomi“ visi, kuriuos mūsų žiniasklaida laiko kaltais. Nepraleidžia progos pasikelti savo reitingų ir aukščiausi valstybės vadovai. Jie, išvažiavę iš Vilniaus, apsuka ratą ir žiniasklaidoje pilna jų nuotraukų, tezių, nurodymų. Prisimenamos ir kviečiamos visos sukurtos struktūros, tarnybos, socialiniai darbuotojai. Visi imasi darbo – tobulinami, ruošiami nauji įstatymai, peržiūrimas tarnybų pavaldumas, kažkas bus išvytas iš darbo (tikriausiai, laikinai, kol atsiras kitas) ir...

Kodėl aš visa tai pavadinau šou? Todėl, kad nieko nekalbama apie problemos sprendimą. Vyksta tik demonstravimas, kad visi baisiai susirūpinę. Nė vienoje TV laidoje nei spaudoje nebuvo net užsiminta apie PRIEŽASTIS, KURIOS PRIVEDA PRIE TOKIŲ TRAGIŠKŲ ĮVYKIŲ. O aš giliai įsitikinęs, kad, kol nebus pašalintos priežastys, tol ir toliau mes garsėsime kaip savižudžių, o pastaruoju metu ir vaikžudžių šalimi. Iš valstybės vadovų, jų pagalbininkų klausytis tokių postringavimų, jog vaikai žudomi dėl to, kad trūksta įstatymų arba jie netobuli, tragedija.

Ar įstatymuose problema, ponai? Ar Jūs neišmąstote, kad problema ŠEIMOJE? O kokioje padėtyje ŠEIMA Lietuvoje šiandieną? Ką 26-erius metus veikė Seimai, Prezidentai, Vyriausybių vadovai, kad Lietuvos ŠEIMA jaustųsi oriai, kad ŠEIMAI būtų sudarytos tinkamos sąlygos gimdyti, auginti, auklėti vaikus, užauginti juos Lietuvos patriotais? Argi, ponai, Jūs nematote, kad dėl Jūsų vykdytos ir toliau tebevykdomos ŠEIMOS, kaip valstybės pagrindo, menkinimo politikos, aklo liberalizmo ,,tiesų“ perkėlimo į Lietuvą, nesugebėjimo sudaryti verslui palankias sąlygas, kad būtų kuriamos naujos darbo vietos, kad Teismai tarnautų Lietuvos žmonėms, didelė Lietuvos gyventojų dalis palūžo: paliko gimtinę, nusigėrė, degradavo. Jie nebemato išeities. Ar ne dėl to žmonės žudosi, žudo vaikus. Jų būsena tokia, kad jie nebepajėgūs įvertinti tai, ką jie daro.

Todėl, aš galvoju, tokiu keliu, kuriuo šiomis dienomis galvojate, ponai, išspręsti per ketvirtį amžiaus subujojusią pačią skaudžiausią Lietuvoje problemą, jums nepavyks. Atvirkščiai – bus prarastas laikas, o žaizda tik didės. Ieškoti kaltininkų vien tik ŠEIMOSE, tarp kaimynų, vaiko teisių apsaugos tarnybose, policijoje ar prokuratūroje – tik savęs apgaudinėjimas, neturėjimas savigarbos ir sąžinės prisipažinti, kad 25-erius metus klaidžiojome, kad nekūrėme Lietuvos savo galva. Aš įsitikinęs, jog didžioji mūsų tautos nelaimė, kad per ketvirtį amžiaus mes nesugebėjome Lietuvos valstybės valdymą patikėti kompetentingiems, sąžiningiems, suvokiantiems, ką daro, turintiems stuburą ir pasiruošusiems už padarytas klaidas atsakyti prieš tautą ŽMONĖMS. Mus valdo prezidentai, partijos, žiniasklaida – tie, kurie, deja, kaip parodė laikas, nepajėgūs suvokti, ko reikia pirmiausia Lietuvai, jos žmonėms. Baisiausia tai, kad ir šiandieną nenorima suprasti, ko reikia, kad Lietuvos gyventojai ŠEIMOSE gimdytų, augintų, auklėtų vaikus, kad ŠEIMOS būtų gausios.

Aš galvoju, kad, kol Lietuvoje nebus saugi ŠEIMA, tol vaikai irgi bus nesaugūs. Vaikus auginti, auklėti turi tėvai, seneliai, giminės, o ne valdininkų sukurtos struktūros ar dar baisiau – Lietuvoje norimos įteisinti vienos lyties asmenų ,,šeimos“.

Vaclovas ŽUTAUTAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode